MENU

Clinimed

Estetik Uygulamaları

Selülit Tedavileri

Selülit Tedavisi

 

 

SELÜLİT; Yağ dokusunun bozulmasıdır. Tıbbi adı Hydro-Lypo Distrofi olan selülit, derinin hemen altındaki yağ dokusunda, yüzeyel yağ gruplarının su ve yağ tutma özelliklerini kaybederek gitgide sertleşmeleri sonucu oluşan kapitone görünümdür. Nedeni, vücut ile yağ grupları arasındaki alışverişi sağlayan kanallardaki tıkanıklıklardır. Arada yağ sıkışır, yukarı itilir, sonuçta portakal kabuğu görünümü alır.

Östrojen hormon düzensizliği selülit oluşumuna zemin hazırladığından, gebelik, püberte(ergenlik) ve menopoz dönemlerinde artan selülit oluşumu adet düzensizlikleri ile de paralellik göstermektedir.

Oluştuğu bölgeler: Bacak üst kısımları, Kalça, Uyluk iç kısım, Basen, Karın, Koltuk altı kıvrımları.

Korunma için: Beslenmeye dikkat edilmeli, yağ ve yağlı gıdalar, çikolata, kahve, gazlı içecekler, tuz yasak + Bol su alınmalı, günde 2-2,5 litre + Alkol-sigara yasak + Uykusuzluk, stres yasak + Kan dolaşımını sağlamak için egzersiz yapılmalı + Sıkı çamaşır, giysi yasak + Yüksek topuk yasak, çıplak ayakta topuk kan pompalar, çalışan organ kuvvetlenir.
SELÜLİT TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANMAZ?
• Kalp yetmezliği 
• Karaciğer ve böbrek hastalığı 
• Yüksek tansiyonu 
• Kasık fıtığı olanlara
• Gebelere uygulanmaz.
• Diabet hastaları hekim kontrolünde olmalı.
• Varisler korunmalı


MEZOTERAPİ
Mezoterapi ilk kez Dr. Pistor tarafından 1952 yılında tedaviye sunulmuş bir tıbbi tedavi tekniğidir. Bu yöntemle hastalıkların tedavisi amaçlandığı gibi, estetik amaçla başta Fransa olmak üzere bir çok ülkede kullanım alanı bulmuştur. Mezoterapi tekniğiyle:
1) Selülit 
2) Saç dökülmeleri başarıyla tedavi edilmektedir.


MEZOTERAPİ İLE SELÜLİT TEDAVİSİ
Cildin mezoderm tabakasına, dermis ve hipodermis’e girecek şekilde, çok küçük iğne uçları vasıtası ile çok sayıda ve az miktarlarda enjeksiyon uygulanarak selülit tedavisi amaçlandığında, neticeler bu alanda yapılan pek çok tedaviden daha olumlu sonuçlar vermektedir.
Uygulamalar en erken 5 gün ara ile yapılır. Çok kısa süren bir işlemdir.
Uygulama sonrası hassas ciltlerde cilt altında kılcal damarlara rastlayan enjeksiyon bölgelerinde morarmalar olabilir. O gün güneşe çıkılmamalı, bir ilaç sürülmemeli, cilt bakımı yaptırılmamalıdır. Nadiren, iğne yapılan bölgede sivilceler ve abseleşme veya ilaç allerjisi görülebilir. Hekim önceden ilaç allerjisi olup olmadığını sormalıdır. Banyo kısıtlaması yoktur.

İyi bir mezoterapi uygulaması 10 seans olmalıdır. Ancak beğeni, kişiye özel bir durum olduğu için tedaviye son verilebilir. Çok selüliti olan kişilere kısa bir ara dönemden sonra tekrar mezoterapi uygulanmasında bir sakınca yoktur. Her seanstan yararlanılır, ancak kişilerin kendi gözlemleri ile iyi olduklarını ifade etmeleri 4 veya 5.seanstan itibaren olmaktadır.

Mezoterapi tedavisi esnasında verilen tıbbi maddeler barsak ve böbrek yoluyla atıldığından, özellikle barsak problemi olan hastalarda defekasyon kolaylaşmaktadır ki bu da özellikle kilo problemi olan kişiler için ayrı bir mutluluk nedeni olmaktadır.
Mezoterapi tedavisi sırasında yürüyüş- günde 1 saat- ihmal edilmemeli, günde 2-2,5 litre su içilmelidir. Selülitlerden kurtulan dokuda kan dolaşımı kolaylaştığı için ciltte gözle görülür bir güzellik ve parlaklık da ortaya çıkmaktadır.
Bunlardan sonra söylenecek son söz mezoterapinin asla bir zayıflama yöntemi olmadığıdır.Ancak seanslar esnasında yukarıda belirttiğimiz hususları uygulayan kişiler yağ ve selülitlerinden kurtulurken elbette hem incelecekler hem de kilo kaybedeceklerdir. Bu önerilere uymak aslında sağlıklı yaşam için gereklidir. Öneriler dikkate alınmazsa selülitlerin tekrarlanmasının da kaçınılmaz olacağı unutulmamalıdır.
MEZOTERAPİ KİMLERE UYGULANMAZ:
• Gebelere
• Süt veren annelere
• Böbrek, kalp, karaciğer hastalarına
• İlaç allerjisi olanlara uygulanmaz
• Başka ilaç kullanımı varsa sorulmalıdır.